Zeer gevaarlijk virus ontdekt

Virussen en malware worden steeds geavanceerder. Met deze malware genaamd Emotet wordt er een nieuwe weg ingeslagen die wij als beheerders nog niet eerder hebben gezien. De malware verzamelt alle wachtwoorden van e-mail, browsers, bitlocker en externe schijven. Zoekt op internet naar nieuwere versies van zichzelf en maakt gebruikt van alle bekende software bugs.

Zodra Emotet zich binnen een netwerk wurmt het zich naar andere apparaten binnen het netwerk. Het probeert met Brute Force Attacks (wachtwoorden uitproberen) beheerderswachtwoorden te kraken.

Hoe komt de malware binnen?
Emotet komt met een phishing mailtje binnen dat een downloadlink of een bijlage bevat. De downloadlink wordt meestal vermomd als een valse factuur, herinnering of een pakketje waarvan niet gelukt is te versturen/ontvangen. Het ziet er echt uit en nodigt uit tot openen.

Wat te doen?
BizQIT zorgt ervoor dat je computer voorzien is van een virusscanner, firewall, patches en updates. Echter, blijf alert want als het virus te nieuw is en niet op tijd wordt herkend dan kan jij ook slachtoffer worden.

Bij twijfel altijd eerst contact met ons opnemen!!!

BizQIT | Business Quality IT

, ,

No comments yet.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© BizQIT Managed Services.
All Rights Reserved.

  

BizQIT Managed Services
tt. Vasumweg 170-D
1033 SH Amsterdam
[email protected] (algemeen)