Serious back-up

Een goede back-up is cruciaal voor elke organisatie. Dat wordt nog wel eens onderschat. Het kost serieus geld en hopelijk heeft je bedrijf het nog nooit nodig gehad. Daardoor lijkt het ook vaak van minder groot belang er geld aan uit te geven, want misschien gebeurt er wel nooit iets. Maar als het wel misgaat door bijvoorbeeld een servercrash en je back-up niet compleet of recent is, dan kost dit nog veel meer. Dataverlies is – en zeker als het een langere periode betreft – kostbaar. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de manuren die nodig zijn om uit te zoeken wat er mist en alles weer aan te vullen.

Dat werd vorige week wel duidelijk toen het Maxima Medisch Centrum in Eindhoven medische digitale foto’s zoals echo’s en endoscopieën kwijt was. Beelden van 106 apparaten van eind januari tot begin juni. Door wat voor oorzaak ook was deze data niet goed opgeslagen en er was geen back-up. Wat betekent dit? Alle patiënten informeren, opnieuw laten komen en nog een keer de werkzaamheden uitvoeren. Geen idee hoe groot deze kostenpost is, maar het zal een flinke zijn. En dat terwijl dit met een goede back-up voorkomen had kunnen worden.

Wat is belangrijk?
Daarom misschien nog maar eens goed om te vragen wat jij belangrijk vindt aan een goede back-up?

  • Wil je bij een grote calamiteit (tijdelijk) op een andere plaats verder kunnen werken in de Cloud ?
  • Is een snelle restoretijd nodig? Hoe snel moet je weer aan het werk kunnen?
  • Dat deze veilig op meerdere plekken is opgeslagen?
  • Meerdere malen per dag back-ups, waardoor herstel met weinig dataverlies mogelijk is?
  • Retentietijd, hoe ver moet de restore van een back-up terug kunnen gaan? Een week, een maand of nog langer?
  • Dat er zo nu en dan een restoretest wordt gedaan om te zien of de back-up echt werkt en compleet is?

Serieus
Kortom, inventariseer welke data cruciaal is en hoe snel moet er weer gewerkt moet kunnen worden. Op basis daarvan kan je je laten adviseren en je back-up (laten) inrichten. Jij neemt je back-up natuurlijk serieus.

Meer informatie
Meer informatie over onze Advanced back-up dienstverlening is te vinden op de website. Uiteraard kunnen we je er ook alles over vertellen. Graag zelfs!

No comments yet.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© BizQIT Managed Services.
All Rights Reserved.

  

BizQIT Managed Services
Binairstraat 19
1033 MN Amsterdam
[email protected] (algemeen)