Ubiquiti UniFi access point

Ubiquiti UniFi access point

Zwakke plek WiFi-netwerken ontdekt

Maandagmiddag 16 oktober 2017 is bekend geworden dat onderzoekers een zwakke plek hebben ontdekt in WiFi-apparaten in WiFi-netwerken die zijn beveiligd met het zogenaamde WPA2-protocol. Hierdoor kunnen onbevoegden toegang krijgen tot het bedrijfsnetwerk. We zijn er uiteraard gelijk mee aan de slag gegaan om te bekijken wat ertegen kan worden ondernomen.

Updates met Managed WiFi

Ruckus access point

Fabrikanten van WiFi-apparaten komen waarschijnlijk dinsdag of woensdag met updates waarmee dit kan worden hersteld. Bij alle klanten met een Managed WiFi contract installeren wij deze updates op afstand. Managed WiFi is bij ons alleen mogelijk bij Ubiquiti UniFi en Ruckus access points. Inmiddels zijn alle access points met Managed WiFi via BizQIT door ons geüpdatet.

Engenius of modem/router van provider

Engenius access point

Engenius access point

Klanten met oudere access points zoals bijvoorbeeld de Engenius of de ingebouwde WiFi op het modem/router van internetproviders kunnen wij niet eenvoudig updaten. Providers en leveranciers van deze apparaten moeten eerst met een update komen en deze installeren. In veel gevallen zullen de leveranciers geen update uitbrengen, omdat het model reeds is vervangen door een nieuw exemplaar. In dit geval adviseren wij direct over te stappen op een Managed WiFi oplossing waarbij de apparatuur en de software door BizQIT wordt beheerd.

Meer weten?
Heb je twijfel over jouw WiFi-apparatuur? Bel ons of laat ons jou bellen! Klik daarvoor op de bel mij-knop. Wij kunnen meestal zien wat er bij jou aanwezig is en of er een update hiervoor beschikbaar is.

Bel  mij

BizQIT | Business Quality IT

© BizQIT Managed Services.
All Rights Reserved.

  

BizQIT Managed Services
Binairstraat 19
1033 MN Amsterdam
[email protected] (algemeen)