ICT uitbesteden of zelf doen?

ict uitbesteden
Jij bent er klaar mee en je bedrijf ook: de crisis. De cijfers zien er gelukkig steeds beter uit en je hebt er weer zin in. Alleen die computers, waar je de laatste jaren maar even niks mee hebt gedaan, daar moet nu toch wel eens wat mee gebeuren. Je hebt ze al best lang en om te zeggen dat het lekker werkt. Het belemmert je eerder. Dan sta je voor de keuze: ga ik zelf wat online bestellen en of zal ik eens kijken of een extern ict-bedrijf wat voor me is?

Duizenden ondernemers staan voor die keuze: uitbesteden of zelf doen? Misschien werkte je al samen een ict-bedrijf maar heb je die om financiële redenen laten gaan of misschien heb je altijd zelf de ict gedaan of het hoofd Boekhouding (wat in onze dagelijkse praktijk het meest zien). Die keuze is kritisch als het om groei van je bedrijf gaat. Want, hoe zit het met de expertise op het gebied van ict, maar ook op het gebied van je bedrijf? Hoe voorkom je dat je de verkeerde keuzes maakt die je bedrijf geld kosten in plaats van opleveren? Hoe pak je dit serieus aan?

Optimale oplossing
De juiste beslissingen bij ict-vraagstukken zijn bepalend voor de flexibiliteit en snelheid van de groei van je bedrijf. Met de juiste software en hardware kan je er voor zorgen dat de processen binnen je bedrijf optimaal ondersteund worden, zodat ze zo efficient mogelijk worden uitgevoerd. Maar, ook de beslissing of je ‘in de Cloud’ gaat werken, kan een belangrijke zijn. En wat is de Cloud nu eigenlijk? Daar zijn heel veel meningen over. Voor jouw bedrijf is er altijd maar één oplossing de meest optimale. De kunst is die te vinden.

Een goede samenwerking tussen jou en een ict-bedrijf is de sleutel tot de oplossing. Jij weet heel goed wat voor processen er in jouw bedrijf belangrijk zijn en aan de omzet bijdragen. Een extern ict-bedrijf weet als het goed is precies wat er op de markt is om die processen goed te automatiseren en je adviseren welke richting te kiezen. Als dat ict-bedrijf nu ook nog eens heel wat ervaring meebrengt, dan zorgen zij er voor dat de overgang, updates of wijzigingen zo soepel en snel mogelijk plaatsvinden. Hij denkt mee zodat je budget niet wordt overschreden. En of het nu gaat om het vervangen van een paar computers, je netwerk, bedrijfssoftware of een heel serverpark: je wilt er achteraf niet achter komen dat het niet werkt zoals verwacht en was vereist en niet bedraagt aan je bedrijfsproces.

Strategisch
Het is helemaal niet eng om samen te werken met een ict-bedrijf. Je houdt zelf altijd de regie en je hebt tegelijkertijd wel de zekerheid van een organisatie die je helpt om alles onder controle te houden en die weet wat er ‘aan de horizon’ te vinden is. Zodat je niet ad-hoc maar strategische beslissingen neemt.

Ik nodig je uit om het eens te proberen. Geheel vrijblijvend gaan wij graag met je in gesprek over de mogelijkheden voor jouw bedrijf. We denken mee aan een oplossing voor jouw vraagstuk. Zo kan je eens proberen hoe het is om een ict-afdeling van 10 mensen achter je bedrijf te hebben staan. Dat geeft je de kracht om verder te groeien en de concurrentie voor te blijven.

Reageer hieronder met je vragen, stuur me een mail of bel me. Ik maak graag een afspraak om je vrijblijvend te adviseren.

No comments yet.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© BizQIT Managed Services.
All Rights Reserved.

  

BizQIT Managed Services
Binairstraat 19
1033 MN Amsterdam
[email protected] (algemeen)