Green IT voor milieu & portemonnee

organicOrganic ICT – ook wel Green IT – heeft tot doel om ook door middel van de automatisering van je bedrijf rekening te houden met het milieu. Deze dienstverlening en advisering behoort vanzelfsprekend ook tot activiteiten van BizQIT. Duurzaamheid zit immers in ons bedrijf gebakken.

Er zijn verschillende manieren om ook binnen de automatisering van je bedrijf met een paar handige ingrepen het milieu te sparen. En het levert nog op ook! Goedkoper, zuiniger en minder belasting voor het milieu. Een win-win situatie dus. Het is dus de moeite waard om je ICT-omgeving eens onder de loep te (laten) nemen. Wij geven je hier graag advies over en maken het met onze dienstverlening op dit gebied ook nog eens echt mogelijk.

Minder schadelijk en energiezuinig
Je kan bijvoorbeeld kiezen voor producten die met minder schadelijke stoffen geproduceerd zijn. En er zijn natuurlijk ook producten die minder energie verbruiken. Denk eens aan het vervangen van oude monitoren: daarmee kan je tot wel 70% energie besparen!

Virtualisatie servers
Ook hebben we veel ervaring met het virtualiseren van jouw serveromgeving. Hiermee kunnen een grote hoeveelheid fysieke servers worden teruggebracht tot slechts een paar virtuele servers. Zo bespaar je op veel fronten: minder hardware nodig, minder ruimte nodig en minder energieverbruik. Bovendien wordt zo’n virtuele omgeving altijd redundant uitgevoerd, waardoor storingen bijna niet meer kunnen voorkomen.

De voordelen op een rij
– virtualisatie servers: minder hardware, ruimte en energie nodig
– zuinige hardware op de werkplek
– levert directe besparing op: energie en geld
– in een virtuele omgeving vrijwel geen storingen
– ook het milieu is de grote winnaar

Meer weten?
We kunnen ons voorstellen dat we je interesse hebben gewekt en dat je meer wilt weten over onze dienstverlening op het gebied van Organic ICT of een van onze andere diensten. Neem dan gerust contact met ons op of beter nog: laat ons jou bellen! Klik daarvoor op de bel mij-knop.

Bel  mij
leaflet
BizQIT | Business Quality IT

© BizQIT Managed Services.
All Rights Reserved.

  

BizQIT Managed Services
tt. Vasumweg 170-D
1033 SH Amsterdam
[email protected] (algemeen)