Op 14 juli 2015 stopt Microsoft met het ondersteunen van Windows Server 2003. Dit is vergelijkbaar met het stoppen van de ondersteuning op Windows XP in 2014, maar dan met veel minder media-aandacht.

De gevolgen zijn echter wel  hetzelfde. Er komen geen beveiligingsupdates meer uit, waardoor elk ‘lek’ dat vanaf dat moment gevonden wordt, niet meer gedicht wordt. Desgewenst wil Microsoft nog wel tegen hoge bedragen updates uitbrengen als je er voor betaalt, maar dit is alleen weggelegd voor zeer grote organisaties. Alleen al in 2014 heeft Microsoft nog 37 kritieke updates uitgebracht. Het risico is groot op beveiligingsproblemen. Meer informatie over de gevolgen op het moment dat de ondersteuning stopt, is te vinden op de speciale ondersteuningssite van Microsoft.

Geen verrassingen
Wereldwijd zijn er nog 24 miljoen installaties van Windows Server 2003 actief. Die zullen op termijn allemaal vervangen moeten worden door een nieuwere Windows versie of wellicht een ander platform. Maakt ook jouw bedrijf op dit moment gebruik van een Windows Server 2003? Informeer dan snel naar de beste mogelijke optie voor jouw bedrijf en kom je na 14 juli 2015 niet voor vervelende en onverwachte verrassingen te staan.

Meer weten?

Graag adviseren we je over de mogelijkheden om de Windows Server 2003 te vervangen door een nieuwere versie of een ander platform. Neem gerust contact met ons op of beter nog: laat ons jou bellen! Klik daarvoor op de belbutton hieronder.

 Bel mij

BizQIT | Business Quality IT

© BizQIT Managed Services.
All Rights Reserved.

  

BizQIT Managed Services
Binairstraat 19
1033 MN Amsterdam
[email protected] (algemeen)