Digital Trust Center van start

Voortaan kunnen ondernemers online terecht bij het Digital Trust Center (DTC) voor tips en informatie over digitale veiligheid. De website www.digitaltrustcenter.nl is afgelopen vrijdag gelanceerd door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). MKB-ondernemers vinden op de website onder andere vijf basisprincipes voor veilig digitaal ondernemen. Het Digital Trust Center zal in een later stadium worden uitgebreid met meer informatie en diensten voor het MKB.

Het DTC heeft een zeer diverse doelgroep van 1,6 miljoen bedrijven; van ZZP-ers tot en met het grootbedrijf. Binnen deze doelgroep zijn grote verschillen in securitykennis, -behoeften en beschikbare financiële middelen. Samen met bedrijfsleven, kennispartners en andere overheden ontwikkelt het DTC in 2018 voor deze groep bedrijven een digitaal platform met actuele informatie en betrouwbare adviezen.

Subsidieregeling
Daarnaast is er bij het DTC ook een subsidieregeling voorzien voor bedrijven die op cybersecurity terrein (willen) samenwerken om digitale veiligheid te bevorderen. In september wordt bekend welke initiatieven aanspraak kunnen maken op de regeling. Bij succes wordt de subsidieregeling ook in 2019 ingezet.

Branchespecifiek
Het DTC zal in een later stadium worden uitgebreid met branchespecifieke informatie voor veilig digitaal ondernemen. Ook komt er een interactief platform waar technische experts en ondernemers informatie kunnen uitwisselen. Het DTC maakt ook gebruik van de expertise van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC). Het NCSC ondersteunt bedrijven binnen de zogenoemde vitale infra¬structuur zoals banken, energie, water en telecom bij het verhogen van hun digitale weerbaarheid. Relevante actuele dreigingsinformatie van het NCSC en hun kennis over cybersecurity samenwerkingsverbanden worden door het DTC toegankelijk gemaakt voor alle ondernemingen in Nederland.

Partners
DTC wordt ondersteund door VNO-NCW/MKB-Nederland, NCTV, NCSC, ECP, CIO Platform Nederland, Nederland ICT en Kamer van Koophandel. Gezamenlijke doelstelling is samen bedrijven weerbaarder maken tegen cyberdreigingen

No comments yet.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© BizQIT Managed Services.
All Rights Reserved.

  

BizQIT Managed Services
Binairstraat 19
1033 MN Amsterdam
[email protected] (algemeen)