BizQIT extra

Actie BizQIT tegen hackers Teamviewer

Hackers zijn zeer recent gebruikers van Teamviewer als potentieel doelwit gaan zien voor hun criminele activiteiten. Computergebruikers met onveilige wachtwoorden lopen het risico dat hun computer wordt overgenomen zonder dat ze er erg in hebben.

Teamviewer is een veelgebruikte applicatie voor met name ICT-dienstverleners om op afstand computers over te kunnen nemen en om mee te kijken met de gebruiker. Maar ook ‘gewone’ computergebruikers maken gebruik van Teamviewer om op afstand hun computer op het werk of thuis over te kunnen nemen.

Het gevaar
Hackers gaan op zoek naar onveilige wachtwoorden die gebruikt worden voor Teamviewer. Zodra de hacker met Teamviewer op je computer kan kijken, kan deze op zoek naar informatie waarmee ze bijvoorbeeld geld of belangrijke informatie van je kunnen ontvreemden. Denk bijvoorbeeld aan dat wachtwoordenbestandje of die sites waarop je automatisch inlogt omdat je je inloggegevens hebt laten opslaan. Of omdat je overal (bijna) hetzelfde of eenvoudige wachtwoord gebruikt. En als ze in je Outlook kunnen, vragen ze gewoon via de site een nieuw wachtwoord aan…

Uit voorzorg
De supportafdeling van BizQIT werkt met een eigen remote control tool en maakt daarom zelf geen gebruik van Teamviewer. Wel heeft BizQIT een script geschreven om uit voorzorg Teamviewer automatisch bij alle klanten van de werkstations te verwijderen.

Teamviewer nodig?
Heb je Teamviewer incidenteel nodig, download dan niet de applicatie op je computer. Maak gebruik van de optie Deelnemen aan afstandsbedieningssessie op de homepage van Teamviewer. Deze .exe kan je veilig uitvoeren om een eenmalige sessie te doen. Wil je toch Teamviewer behouden neem dan contact op met de afdeling Support, telefoon: 020 – 408 26 27 of mail naar [email protected].

Maak het moeilijk
We verwijzen graag nog even naar onze eerdere blogs over het belang van moeilijke wachtwoorden zoals bijvoorbeeld Maak moeilijk makkelijker. En beveilig ook gelijk je Outlook met een eigen wachtwoord, zodat deze niet automatisch na het opstarten van je computer geopend kan worden zonder in te hoeven loggen.

Meer informatie
Meer weten over deze hack en/of andere ICT-beveiligingsissues? Bel ons gerust of mail ons.

© BizQIT Managed Services.
All Rights Reserved.

  

BizQIT Managed Services
Binairstraat 19
1033 MN Amsterdam
[email protected] (algemeen)