NDSM-werf in beeld

Vogelvlucht Amsterdam Noord is een schilderij dat kunstenares Sigrid van Essel heeft gemaakt in opdracht van het Stadsdeel Noord in Amsterdam. Gedurende drie jaar heeft zij diverse details en historische feiten van en over Amsterdam-Noord onderzocht en in beeld gebracht in één overzichtsschilderij. Het geeft onder andere ook prachtig de NDSM-werf weer waar BizQIT Managed Services is gevestigd. 

BizQIT was onder de indruk van het kleurrijke werk en heeft het – met toestemming van de kunstenares – laten uitvergroten op doek. De uitvergroting van het kunstwerk is in een formaat van 850 x 200 cm te bewonderen in de vergaderruimte van ons kantoor. Het originele schilderij meet 300 x 70 cm en was tot voor kort te bewonderen in de OBA Waterlandplein. Helaas staat het werk nu weer in de kast. Buitengewoon jammer.

Sigrid van Essel
Het werk van Sigrid van Essel gaat veelal over de stadsontwikkeling van Amsterdam met een speciale focus op de ontwikkeling rondom de IJ-oevers. Zij heeft hiervoor de stedenbouwkundige ontwikkelingen systematisch in kaart gebracht en gedocumenteerd in grote houtskooltekeningen en olieverfschilderijen. Meer werk van- en informatie over Sigrid van Essel is te vinden op: www.sigridvanessel.nl.

vogelvlucht amsterdam noord

klik op de foto voor een vergroting


Kom kijken
Ook gevestigd op de NDSM-werf en benieuwd welke bijzondere details in het schilderij zijn verwerkt en of je je bedrijf erop kunt terug vinden? Je bent van harte welkom het doek van dichtbij te komen bekijken. Natuurlijk ook als je niet op de NDSM-werf bent gevestigd.

 

 

 

 

 

© BizQIT Managed Services.
All Rights Reserved.

  

BizQIT Managed Services
Binairstraat 19
1033 MN Amsterdam
[email protected] (algemeen)